Feedback

“Een unieke plek (en dat is jammer!)
De afgelopen jaren kon onze dochter haar plaats op school niet vinden. Ondanks een zeer academisch profiel paste de traditionele schoolomgeving niet bij haar, zodat het haar en haar hele familie veel leed en moeilijkheden bezorgde (het is moeilijk om haar kind/zus te zien lijden).
Gelukkig ontdekten we Life Learning en onze dochter had meteen het gevoel dat ze daar thuishoorde. Terwijl het kind serieuze en professionele begeleiding krijgt, wordt het met vriendelijkheid en empathie verwelkomd, aangemoedigd in zijn autonomie en begeleid om vooruitgang te boeken in een tempo dat past bij zijn behoeften en plannen. De aanwezigheid van Sandrine, haar onmetelijke kennis van het vak (Examencommissie, bruggen, vakken om te beheersen…) in combinatie met haar unieke menselijke kwaliteiten, maken Life Learning veel meer dan een school.
Het is een gemeenschap. Het is een familie.
Ik wens alle kinderen die hun plaats in het traditionele systeem niet vinden en die het vermogen en de bereidheid hebben om in hun eigen tempo te leren, toe dat ze zo’n verrijkende ervaring kunnen beleven, die autonomie en zelfvertrouwen genereert.”

– Diane

“Ik vind dat het rijk is dat iedereen een andere achtergrond en andere behoeften heeft, die gerespecteerd worden. Iedere jonge studeert op de manier die bij hem of zij past. Er zijn ook momenten om met elkaar te delen (cursussen bespreken, samen reviseren, over verschillende onderwerpen uitwisselen). 
Ik hou echt van onze intergenerationele contacten en informele uitwisselingen. Ze stellen ons ook in staat om te leren.
Gedurende de pauzes doet iedereen echt wat hij of zij wil: piano, biljart, lezen, een video kijken, een wandeling maken, kletsen. 
Het is geweldig om over elk onderwerp in verschillende talen te kunnen praten.
Ik voel me gesteund, vooral in de moeilijkere momenten (want die bestaan ook nog).”

– Pascaline